facebook twitter instagram youtube html5 sitemap Bizi Takip Edin

kırmızı yüze sahipseniz

kırmızı yüze sahipseniz

kırmızı yüze sahipseniz "kırmızı yüz" diye tabir edilen yüzdeki kırmızı renk değişikliğinin pek çok nedeni olabilir. rosace oldum ben diye bize direk başvuran hastalar oluyor. öncelikle bu durumda konusunda uzman bir dermatoloğun görmesi ve teşhis koyması gerektiğini anlatıyoruz. bunun tek nedeninin rosace olmadığı konusunda da bilgilendiriyoruz. aksi takdirde kendisine neden reçetesiz ilaç veremediğimizi anlatmak zorunda kalıyoruz. ve biz sanki doktora gitmelisiniz dediğimiz için gereksiz yere fazladan bir bütçe ayırması gerektiği gibi bir şey demişiz de yardım etmeyi red etmişiz gibi bir dile dahi dönüşebiliyor maalesef bu konuşmalar. ya da siz verin işte gibi bir basite indirgeme ve manipülasyon diline.

doktorların bu konuda uzman olmak için aldıkları özel eğitimin yanı sıra doç. dr ayşe serap karadağ'ın "dermatologun gözleri" diye tanımladığı birçok alet kullandıklarını mı anlatabilirsiniz o durumda, yoksa 3000 çeşit deri rahatsızlığı olduğunu mu söylersiniz en etkili yanıt bilemiyorum.. o anki duruma; yani sıkışıklığımıza göre değişiyor yanıtımız.. maalesef veremeyiz deyip hayır diyen konumunda kalmanın yükünü çektiğimiz de oluyor, ince ince bunun neden gerekli olduğunu anlattığımız da...

derimiz vücuttaki en büyük organımız, dışarıya karşı bizi koruyan, zorluklarla, sıcakla, soğukla, darbeyle, kirli havayla, keskin güneşle ilk karşılaştığı yer.. içimizi bize gösteren aynalardan birisi aynı zamanda. bilinçaltımızda sıkıştığımız yerlerde ilk tepkisini belli edenlerden.. o yüzden onun ne dediğine bize neyi anlattığına iyi kulak vermeli...

kırmızı yüzden girmiştik yazımıza. dilerseniz kırmızı yüze sebep olabilen olası hastalıkları sıralayarak bitirelim yazıyı.

eksema
alerjik reaksiyon
rosacea
seboroik dermatit
psoriasis ( sedef hastalığı)
deri iritasyonları
lupus hastalığı
shingles ( zona )
yapısal olarak ince deri
medikal tedavilere karşı gösterilen tepki
sezar sendromu
akne eritemleri
kortizonlu ilaçları uzun süre kullanım gibi gibi.

bir tek belirtinin birbirinden bunca farklı sebebi olabilir.. hekimin görev alanı doğru teşhis koyup, doğru tedavi planlamaktır ve elbette ondan sonraki süreci takip etmek. bu noktada eczacı, onun plânı doğrultusunda hastaya en iyi şekilde yardımcı olup tedavinin eksiksiz sürmesi için elinden geleni yapan ve hekimin önerdiği kullanım bilgilerini hastaya en sağlıklı şekilde aktaran kişi konumundadır... görev alanlarının halk tarafından da net bilinip algılanması aslında toplum sağlığı için önemlidir.. eğer bir sorununuz varsa konusunda uzman bir hekime gitmekte gecikmeyiniz.. biz de tedaviniz için gereken süreci doğru tamamlamanız için buradayız..

ecz. aynur uluç
bulvar eczanesi - aksaray / istanbul