facebook twitter instagram youtube html5 sitemap Bizi Takip Edin

doç. dr. ayşe serap karadağ'dan ince detaylar

dermatoloji uzmanı
doç. dr. ayşe serap karadağ'dan ince detaylar

 doç. dr. ayşe serap karadağ'dan ince detaylar

biliyorsunuz çok kıymetli doktorların reçetelerini hazırlayan, biraz farklı işleyişi olan bir eczaneyiz. bu nedenle sıklıkla cildiye konusunda tedavi soran mesajlar alıyorum. ya da sağlıkçı olduğum için doktorlara mesaj atıp oradan tedavi bekleyenler olduğuna sıklıkla tanık oluyorum.


pandemi var ama bana yardım edin, diye yalvaranlar mı dersiniz. durumunu anlatıp iç burkmaya çalışanlar mı dersiniz. mesaja daha bismillah ilk hamlede şak şak bir sürü fotoğraflar yığanlar mı.... son çarem sizsiniz, diyerek demagoji yapmaya kalkanlar mı dersiniz. .ya da sosyal medya yorumlarından medet umanlar, değil doktora ortalık yere derdini anlatıp çare soranlar, ya da tersinden sağlıkla ilgili soranlara fütursuzca tavsiye verenler mi dersiniz.

bu tür şeyler hayatın her yerinde sürüyor. belli ki genel olarak bu konuda bir farkındalık oluşturulması gerekli. ve bu iş de yine biz tıpçılara düşüyor. o yüzden sizinle bu konuda bir şeyler paylaşmak istiyorum, çevrenizde bu farkındalığı yayarsanız sevinirim. çünkü bu yükseliş hepimize artı olarak dönecek.

memorial ataşehir'in değerli dermatoloji uzmanlarından doç. dr. Ayşe Serap Karadağ'dan bu konuda çarpıcı bir farkındalık çağrısı geldi. doğal olan; zaten olması gereken şey, bir vakayı konusunda uzman bir doktorun görmesi, incelemesi, bunlara dayanarak durumu anlaması ve nihayetinde tanı koyması veee tüm bunların sonucunda o kişi için bir tedavi planlaması iken yukarda anlattıklarım yaşanıyor. bakın işin gerçeği nasıl; şimdi söz Ayşe Serap hanım’da:

'3000’den fazla deri, saç ve tırnak hastalığı bulunuyor. Bu hastalıkların bir kısmı birbirine oldukça benzeyebiliyor. Dermatologlar olarak gün ışığında çıplak gözle yaptığımız muayene çok değerli, ancak kesin tanı için yardımcı araçlara da sıklıkla başvuruyoruz. Örneğin mantar ve parazit tanısı mikroskopla konuluyor.

Rozase hastasında demodeks var mı diye dermoskopla veya mikroskopla bakıyoruz. Ben veya kanser tanısı için dermoskop ile bakıp vücutta renk kaybıyla giden hastalıklarda Wood ışığından yararlanıyoruz.

Yani telefonda veya ekranda muayene edip tanı koymak her zaman mümkün olmuyor. Deri hastalıklarının tanısı için dermatoloğa başvurmak gerekiyor

Ecz. Aynur Uluç