facebook twitter instagram youtube html5 sitemap Bizi Takip Edin

Boğazınızda saklı şifalı ses

Boğazınızda saklı şifalı ses

Boğazınızda saklı şifalı ses

Doktor Gabor Mate'nin otoimmun hastalıklara daha çok kadınların yakalandığını anlattığı videoyu mutlaka izlemenizi öneririm Ve bu kısa videoyu bir kez yazıları okuyarak izleyin, bir kez de gözleriniz kapalı olarak sadece sesi dinleyin. Sesindeki sakinleştirici ve hâlden hâle geçişten ziyade izleyeni geçiriş amaçlı minimal değişiklikleri fark edeceksiniz. Sesinin tınısında ve gidişatında olan şiirselliği.

Böyle bir konuyu anlatırken bile şiir okur gibi dinletiyor ve şifalandırıyor. Anlattıklarında kadınların daha cok otoimmun hastalıklara yakalanmasındaki meyilli yapının sebeplerini tek tek sayışı oldukça rafine bir bilgi. Diğerlerinin hislerinden kendini sorumlu tutuşu, huzuru sağlama görevinin kendisine verildiği bilgisi ile yetiştirilişi, bir dişi kuş olarak yuvayı yapmaktan sorumlu olduğu algısı, sağlıklı öfkesini sürekli bastırması sonucu otoimmun hastalıklara çanak tutan zemin beden yapısını anlatıyor.

Peki otoimmun hastalık nedir ona bakalım önce. Otoimmün hastalıklar, vücudun doğal savunma sistemi olan bağışıklık sisteminin kendi hücrelerinin yine kendi hücrelerine saldırmasına neden olduğu, kendi dokularını harap ettiği 80’nin üzerinde türü bulunan hastalıklardır. Kendini hasta etmek diye tanımlayabiliriz.

Bağışıklık sistemimiz bizi kanser, virüs ve toksinler gibi zararlı maddelere karşı korumaya çalışan antikorların üretiminde görevlidir. Yani normalde bakteri ve virüs gibi mikroplara karşı koruma sağlar. Bu yabancı işgalcileri algıladığında hemen savunma hücrelerini devreye sokar. Ve durumu çözer.

Vücutta otoimmün bozukluk yaşandığı durumda ise bağışıklık sistemi sağlıklı ve zararlı hücreler arasındaki farkı algılayamaz. Ve durduk yerde dış düşmanla savaşacağı yerde kendine karşı savunma geliştirmeye başlar. Yani bağışıklık sistemi vücudun eklemler, cilt gibi çeşitli doku ve organlarını yabancı olarak algılar. Ve kendi kendisine saldırır.

Örneğin otoimmün bir hastalık olan tip 1 diyabet pankreas hücrelerine, romatoid artrit eklemlere saldırır.

Pekiii benim sıklıkla ilaç yapıp tedavide gerekenler hakkında sıklıkla bilgi verdiğim rozase ( gül hastalığı) otoimmun bir hastalık mı?

Evet, gül hastalığı da bağışıklık sisteminin hatalı çalışması sonucu vücudun kendi dokularına zarar vermesiyle oluşan bir otoimmün hastalıktır.

Bu hastalığın belirtileri arasında yüzde kızarıklık, sivilce benzeri döküntüler, kaşıntı, deride pullanma ve aşırı duyarlılık yer almaktadır. Yüzde doğalda bulunan parazitlerin dengesini kaçırır vücut, ve birden yüzümüz parazitlerin besi yeri hâline dönüşür. Demek ki parazitleri azaltmaya çalışırken onların yeniden üremesine engel olacak düşünme ve hissetme biçimlerine geçebilmek için de bir mesai yapmalı hasta. Bir krem yap geçirsin demekten çok çok daha boyutlu konu. Ben eczacı olarak bunun en iyisini.yapmaya çalışıyorum benim işim bu. Ama hastaların da bir içlerine bakmaları gerekli.

Pekiiii, en yaygın otoimmün hastalıklar nelerdir, diye merak ettiniz değil mi şimdi de?

Psoriasis yani sedef hastalığı
Vitiligo yani ala hastalığı
Lupus eritematozis hadi buna da googledan bakın.
Skleroderma: buna da kabaca organ tutulumu diyelim.
Romatoid artrit
Tip 1 diyabet
MS
Hashimato
Behçet hastalığı
Fibromiyalji
Kronik yorgunluk
Verem
Eklem iltihaplanması

Ben uyuz vakalarında bile bunu gördüm. Ne olur ne olmaz diye aile tedavisi uygulanıyor ama ailede birisi beter böcek kıvranırken birisi turp gibi olabiliyor. Örneğini çok gördüm. Yani demem o ki arkadaşlar kendi merkezinizdeki şaküle dikkat edin.

Geçen günkü videomda hastalığınıza siz de hizmet ediyorsunuz demiştim. İyileştirerek veya kötüleştirerek. Tam da anlatmak istediğim konulardan birisi de buydu. Hastaysanız onu oluşturan iç nedenlere eğilmelisiniz mutlaka. Şifalı bir şekilde kendi merkezinize dönmelisiniz. Siz kendiniz olmayın diye tüm materyelleri ile sizi kuşatmaya çalışan dünyaya karşın siz sesinize sahip çıkın. Sesinizdeki şifalı tınıya bakın bakalım; hangi notada saklı. Boğazınızın hangi boğumuna gizlenmiş tarafınızca keşfedilmeyi bekliyor. Bakın bakalım.

Aynur Uluç

2 Haziran 2024